Die Kunst der Fuge, meesterwerk van J.S. Bach (2e druk incl. cd)

cover_JSB_die_kunst_der_Fuge_2edruk_VZDe tweede druk, inclusief cd,  van Die Kunst der Fuge is ook in het Engels verkrijgbaar!

Wie zich verdiept in Die Kunst der Fuge merkt al snel dat het werk veel vragen oproept. Met welk doel componeerde Bach Die Kunst der Fuge? En waarom heeft Bach het manuscript volledig omgevormd en uitgebreid toen er een drukversie van gemaakt werd? Wat is de door hem bedoelde volgorde van de twintig onderdelen? En wat was zijn bedoeling met de onvoltooide slotfuga?

Theo Nederpelt beantwoordt deze vragen door ze te benaderen vanuit een standpunt van menselijke ontwikkeling en karaktereigenschappen. Het boek is daarom ook voor niet-muzikaal onderlegde lezers interessant en te begrijpen.

In deel I komen onder andere aan bod: Bachs intenties met Die Kunst der Fuge, de titel van het werk en van de onderdelen, de betekenis van getallen voor Bach
en hoe het werk moet worden uitgevoerd. In deel II krijgt elke fuga een eigen bespreking en komt een aantal onjuiste zienswijzen aan het licht.

De unieke spiegelfuga’s, waarin door horizontale spiegeling van de noten totaal verschillende muziekstukken ontstonden, zijn integraal weergegeven. Ze staan onder elkaar genoteerd zodat ze goed met elkaar te vergelijken zijn.

 

”Met bewondering las ik dit boek over Bach’s meesterwerk Die kunst der Fuge van pianist Theo Nederpelt.”
Ton Koopman

”Nederpelt levert met dit boek en met zijn visie op de betekenis van dit stuk een waardevolle nieuwe bijdrage.”
Ivo Janssen

 

Inkijkexemplaar

Klik hier voor het inkijkexemplaar van Die Kunst der Fuge

 

Download hier de flyer van Die Kunst der Fuge

Bestel hier uw exemplaar van het boek:

Die Kunst der Fuge The Art of Fugue incl. cd

 

Die Kunst der Fugekring

Meer te weten komen over Die Kunst der Fuge? Bezoek een bijeenkomst van de Die Kunst der Fugekring!