Rouw/Verlies

De kracht van kwetsbaarheid

omslag MvP kracht vanIn dit aangrijpende en indrukwekkende document schrijft Margret van Paassen confronterend eerlijk over haar doodgeboren kind, haar wanhoop, haar onmacht, haar kwetsbaarheid. Maar ook over haar levenskracht, haar verwerking, haar groei.

Bestel hier De kracht van kwetsbaarheid

 

 

Het gezicht van de maan

Het gezicht van de maan

Een medische misser compliceert de geboorte van Jort en heeft ernstige gevolgen voor hem. Betrokken hulpverleners staan klaar met hun diagnose en schetsen voor Jort een somber toekomstperspectief. De personen in Jort’s directe omgeving gaan hier niet in mee. Zij stimuleren Jort vanuit de (…) lees meer

Bestel hier Het gezicht van de maan

 

cover Medereiziger Steun voor de partner van een ongeneeslijk ziekeMedereiziger

Medereiziger, steun voor de partner van een ongeneeslijk zieke van Marcella Tam beoogt steun te bieden aan partners van mensen die gaan sterven. Als partner was de auteur zelf medereiziger op een reis die door niemand uitgekozen en gewild was, maar die wel gemaakt moest worden. De enorme inzet en liefde waarmee ze dit heeft gedaan, is voelbaar op iedere pagina. Dat geeft dit boek een extra waarde en betekenis.

In Medereiziger komen ook de ervaringen van andere partners aan bod, (…) lees meer

Bestel hier Medereiziger

 

Rouwconflict, regie op het hart

Rouwconflict

Het boek Rouwconflict, regie op het hart geeft een samenhangende kijk op verlies en conflict zodat de betrokken personen met dit inzicht de regie kunnen (her)pakken.

Verliezen en conflicten zijn onderling sterk verbonden. Aan de hand van het nieuwe HART-model tonen de auteurs wat er gebeurt en waar beschadigingen kunnen optreden als gevolg van een verlies of conflict. Met het daaropvolgend geïntroduceerde REGIE-model kunnen de beschadigde elementen van het HART
worden hersteld. Rouwconflict geeft vervolgens praktische toepassingen hoe (…) lees meer

Bestel hier Rouwconflict

 

cover Vechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagdVechten voor je scheiding, schipbreuk geslaagd

Een aanzienlijk deel van de echtscheidingen escaleert tot een vechtscheiding. Een ontwikkeling die doorgaans niet door de partners is gekozen, waarbij kinderen veelal de dupe zijn en professionals vaak vastlopen. Echtscheiding genereert rouw. Deze rouw wordt doorgaans individueel beleefd. Op basis hiervan is de SCHIP-aanpak ontwikkeld die erop gericht is om … lees meer

Bestel hier Vechten voor je scheiding

 

Verbroken contact tussen ouder en kindverbroken contact

In Verbroken contact tussen ouder en kind beschrijft Anita Drost wat er speelt in de aanloop naar, tijdens en na een breuk in een familierelatie. Zij interviewde kinderen én ouders die in deze situaties terechtkwamen.
Deel I: Afstevenen op een breuk
Deel II: De wortels doorgezaagd
Deel III: lees meer

Bestel hier flyer

 

Wanneer komt pappa thuiscover Wanneer komt pappa thuis van Jannette Vegter

In dit boekje staan gedichtjes van kinderen met een pappa en mamma die gaan scheiden. Ze vertellen je hoe ze zich voelen in verschillende situaties. Ze zijn boos, bang, verdrietig, alleen of juist heel flink. Als die pappa of mamma dan ergens anders gaat wonen, willen ze zien wààr dat is. Toch vinden ze het eigenlijk niet eerlijk.

Vaak is het fijn om te lezen wat andere mensen zouden doen en te merken dat jij niet de enige bent die zich zo voelt.

Bestel hier flyer