(Stede)bouwkunde/ architectuur

 

9789078094074Grond voor zorg, stof tot nadenken

Grond voor zorg, stof tot nadenken/Dr. Bas van der Griendt

Onderzoek naar de gevolgen van bodemverontreiniging voor de woningmarkt in Nederland. De nieuwe uitgave van Bas van de Griendt is bedoeld voor hen die niet alleen in theorie en wetenschap zijn geïnteresseerd, maar ook in het beleid en de praktijk van vervuild vastgoed.

De uitgave geeft inzicht in:(…) lees meer

Bestel hier grond voor zorg

 

 

 

 

Logische ruimte

Logische ruimte

In Logische ruimte gaat de auteur,op het grensvlak van de stedebouw en planologie, opzoek naar de relatie tussen het ontwerp van een stedebouwkundig plan en het daaruit volgend gebruik. Aan de hand van theorieën uit de stedebouw en theorieën uit de industriële vormgeving legt hij de verbinding tussen de vormgeving van de ruimte en het gebruik hiervan. Resultaat hiervan is een ruimte die gebruiksvriendelijk is. Zo ontstaat een logische ruimte.

Wanneer een ruimte goed leesbaar is, verbetert dit de (…) lees meer

Bestel hier Logische ruimte

 

 

 

Mens en Maat, ergonomie van de ruimte

Mens en maat, ergonomie van de ruimte

Mens en Maat – over de ergonomie van ruimte gaat in op alle aspecten en variabelen die maken dat mensen kunnen functioneren op de plek waar ze zijn, waar en waarom dan ook. Het boek is bestemd voor iedereen die in zijn of haar opleiding met het ontwerpen of het beheren van de gebouwde omgeving te maken krijgt. (…) lees meer

Bestel hier Mens en Maat

 

 

 

 

 

Handboek voor complexe bouwprojecten

Handboek voor complexe bouwprojecten

Dit handboek richt zich op de theoretische en praktische benadering van het beheersen van omvangrijke en complexe bouwprojecten.

Naast aandacht voor programmeren, ontwerpen, contracten en integraal bouwen is dit handboek een uitstekend instrument om de combinatie te maken tussen de theorie en de praktijk.

Het is belangrijk om de onderwerpen organisatie, projectinformatie, bouwkosten, bouwtijd en kwaliteit in de context te plaatsen van de dagelijkse praktijk. Door het gebruik van voorbeelden (…) lees meer

Bestel hier Handboek voor complexe bouwprojecten

 

 

Bouwplanning

Bouwplanning is een specialistische uitgave over het plannen van bouwprojecten. Het is een waardevol naslagwerk en mede dankzij het gebruik van MS-project wordt het ook veel gebruikt door zelfstandig ondernemers.

Bouwplanning is een volledig naslagwerk en biedt een professionele handleiding bij het plannen van bouwprojecten. Daarnaast is het een opstap bij het automatiseren van de bouwplaatsorganisatie.

 

Betel hier Bouwplanning

 

 

 

cover_art_deco_toegelichtArt Deco toegelicht

Is dit Art Nouveau of Art Deco? Deze vraag wordt – terecht – veel gesteld. Het is namelijk vaak niet eenvoudig om deze stijlen uit elkaar te houden.

Art Deco toegelicht bestaat uit twee delen. In het eerste deel van het boek wordt door middel van een tijdsbalk een kort overzicht gegeven van kunststromingen die de vormgeving tussen 1850 en 1940 hebben bepaald. (…) In de twee daaropvolgende hoofdstukken worden de belangrijkste richtingen van de Art Deco in Nederland toegelicht: de Amsterdamse School en de Haagse School … lees meer

Bestel hier Art Deco toegelicht