Utrechtse bijnamen boekintroductie

Op 23 maart wordt het boek Utrechtse bijnamen om 20.00 uur in café Willem Slok geïntroduceerd. U bent van harte welkom!

Reserveer voor 23 maart
Reserveer nu hier uw plek en een boek! Op de 23e kunt u uw boek door de auteur laten signeren. U krijgt door vooraf in te tekenen niet alleen € 2,00 korting op het boek maar ook van ons iets te drinken aangeboden. Vooraf aanmelden is dus niet verplicht maar vol is vol en op de 23e is de verkoopprijs voor het boek €19,90 ipv de introductieprijs van €17,90.

Utrechtse bijnamen
Dikke Dries, Rode Jans en Fijt van Dolligheid. Ondanks dat je ze niet gekend hebt, krijg je er wel gelijk een beeld bij. Bijnamen zeggen direct iets over de persoon in kwestie. Soms schertsend, vaak humoristisch, maar altijd raak. In de afgelopen eeuwen stonden velen stadsgenoten bekend onder hun bijnaam. Waarom eigenlijk? Wie waren zij?

Dit naslagwerk geeft een beeld van het karakter van de mensen uit de stad Utrecht. Zelf staan ze landelijk bekent als T-slikkers, omdat zij deze letter aan het eind van een woord regelmatig inslikken. Niet alleen personen kregen een bijnaam toebedeeld, maar ook wijken straten en gebouwen. Denk hierbij aan ‘t Luie End, de Bunkerbar en de Benenkluif.

Aanmelden boeklancering maandag 23 maart