Dochter van mijn vader

cover Dochter van mijn vader

‘Elske is een pion in het spel van haar vader, gevangen in de spanning tussen loyaliteit en autonomie’

‘Een roman over de tweeslachtigheid van hoop’

‘Tergend en adembenemend’

‘Een prachtig geschreven roman over de levenslange ontworsteling van een dochter aan het juk van haar vader, die dwangmatig zijn ongeluk najaagt’

Karel groeit op als tuinderszoon in de jaren dertig van de vorige eeuw. Hij lapt gewoontes en tradities aan zijn laars en zoekt de vrije ruimte. Al snel ontdekt hij de macht van het woord en wat hij allemaal kan bereiken door een goed en niet te weerleggen verhaal. Hij leert de wereld naar zijn hand te zetten.

Zijn dochter Else studeert eind jaren zeventig aan de hotelschool.
Zij is een eigengereide, intelligente jonge vrouw die niet op haar mondje is gevallen. Tegelijkertijd blijkt ze totaal verstrikt in het manipulatieve web van haar vader. Else zoekt naar woorden die haar kunnen bevrijden, maar vindt er geen. Het leven glipt uit haar handen.

Dertig jaar later besluit Else haar vader te interviewen. In dit gesprek tussen vader en dochter komen twee waarheden, die elkaar tot dan toe hebben bestreden, samen in één ruimte…

De spanning in dit boek doet denken aan ‘Knielen op een bed violen’. In plaats van religieus fanatisme zien we hier een onversneden geloof in geld, een ongebreideld verlangen naar meer en de ultieme consequenties daarvan voor het gezin.
Jikke de Ruiter
Een met liefde gecomponeerde roman vanuit de zware klei. Indrukwekkend en eerlijk.
Ans Tros

Bestel hier