Meanderen door de muziek (boek + cd)

Maakt muziek slimmer? Hoe zit het met de verhouding tussen taal en muziek? Welke bronnen hebben componisten en musici geïnspireerd? Wat is het verschil tussen klassieke en niet-klassieke muziek? Welke vormen van muziekonderwijs zijn er?

Deze en vele andere vragen komen aan bod in de vijf verkenningen waaruit het boek Meanderen door de muziek bestaat. De auteur heeft een persoonlijke weg gekozen langs de diverse onderwerpen, die met behulp van eigen verhalen worden geïntroduceerd. Al meanderend worden op een verrassende wijze de schakels tussen mens, hersenen, emotie en muziek belicht.

De opbrengst van dit boek en bijbehorende cd, met fragmenten uit de concerten van de Stichting Drie plus Twee, zal de Stichting aanwenden om jonge musici te ondersteunen.

 

Over de cd
Meanderen door de muziek is de titel van het boek en gelijknamige cd met tien fragmenten uit een serie van 100 concerten georganiseerd door de Stichting Drie plus Twee. Selectie is gemaakt door Jos Leussing, de cd is gemasterd door Bert van Dijk. Lees meer

 

Bestel Meanderen boek + cd hier

 

Preview boek ‘Meanderen door de muziek’

Beluister enkele muziekfragmenten van de cd:

Fantasia del 5° tono (Book II) making coffee overlooking a vast sea, bit sad, lots of sun; Katharina Gross; Arnold Marinissen

Overzicht alle muziekfragmenten op de cd: klik hier.