Aandacht in interactie op de Shortlist top-10 van de Ooa!

Aandacht in interactie

Aandacht in interactie
(Ooa nominatie ‘Boek van het Jaar 2014’)

Dit boek van Margret van Paassen gaat over het spanningsveld tussen organiseren en aandacht, hoe zij aanvullend en verrijkend kunnen zijn, maar ook hoe aandacht in de dagelijkse organisatiepraktijk vaak het onderspit delft. Wat maakt dat aandacht zo makkelijk van het organisatietoneel verdwijnt?

Waar organiseren zich richt op doelmatigheid en beheersbaarheid, laat aandacht het onvoorspelbare leven binnen. Waar instrumenten en structuren helpen bij het grip krijgen op organiseerprocessen, creëert aandacht juist verbinding, zingeving en brengt zij processen tot leven. Hoe meer we ons leren te verhouden in het spanningsveld tussen beiden, des te beter we in staat zijn om de verschillen productief te maken. Aandacht als poort naar vernieuwing.

Bestel hier

 

…dit boek maakt duidelijk hoe aandacht in interactie werkt…
(klik hier voor volledige tekst)
M. van Nieuwenhoven

 

”In de georganiseerde werkelijkheid die dit boek beschrijft, in beeld brengt, je mee laat beleven is er een spanning tussen de wereld van functionele activiteiten geleid door managers en een wereld van aandacht en reflectie waarin wij stil staan bij wat werkelijk speelt, zich werkelijk voordoet in het proces en tussen ons die daarin meedoen.” Adriaan Bekman