Jeugdzorg/pleegzorg

Ervaringskracht van Theo J.M. RuikesErvaringskracht

Elke jeugdige heeft behoefte aan autonomie, competentie en verbondenheid. Het boek Ervaringskracht gaat uit van de krachten en positieve mogelijkheden en niet van problemen en zorgen.

Ervaringskracht laat zien dat ervaringsleren een krachtige aanpak is om … lees meer

Bestel hier

 

 

kennisboek Pleegzorg

Kennisboek Pleegzorg

Kennisboek pleegzorg geeft de lezer een goed gedocumenteerd overzicht van research en klinische bevindingen in de pleegzorg.

Het boek is bestemd voor studenten orthopedagogiek, gedragswetenschappers en beleidsmakers die inzicht willen krijgen in pleegzorg. Ook zou het boek niet mogen ontbreken in de bibliotheek van de zorgaanbieder.

Bestel hier Kennisboek Pleegzorg hardcover

 

Het gezicht van de maan

Het gezicht van de maan

Een medische misser compliceert de geboorte van Jort en heeft ernstige gevolgen voor hem. Betrokken hulpverleners staan klaar met hun diagnose en schetsen voor Jort een somber toekomstperspectief. De personen in Jort’s directe omgeving gaan hier niet in mee. Zij stimuleren Jort vanuit de (…) lees meer

Bestel hier Het gezicht van de maan

 

 

Mijn leven in drijfzandMijn leven in drijfzand

Hij was in drijfzand opgegroeid, in ellende waarin hij zichzelf als kind staande moest houden. In een verzorgingsstaat die hem niet verzorgde, maar nog dieper in drijfzand trok. En toen hij dacht dat hij eruit was geklommen, bleken zijn herinneringen zijn nieuwe drijfzand. lees meer

‘Mijn leven in drijfzand’ laat op indringende wijze zien welke impact het heeft wanneer je je seksuele geaardheid niet kunt integreren in je leven of identiteit. De openheid van Radjesh is een belangrijke bijdrage voor het vergroten van het begrip over de spanning die er kan zijn tussen religieuze, culturele en seksuele diversiteit.
Anna Tijsseling
directeur Centrum voor Seksuele en Gender Diversiteit

Bestel hier

Rouwconflict, regie op het hart

Rouwconflict

Het boek Rouwconflict, regie op het hart geeft een samenhangende kijk op verlies en conflict zodat de betrokken personen met dit inzicht de regie kunnen (her)pakken.

Verliezen en conflicten zijn onderling sterk verbonden. Aan de hand van het nieuwe HART-model tonen de auteurs wat er gebeurt en waar beschadigingen kunnen optreden als gevolg van een verlies of conflict. Met het daaropvolgend geïntroduceerde REGIE-model kunnen de beschadigde elementen van het HART
worden hersteld. Rouwconflict geeft vervolgens praktische toepassingen hoe (…) lees meer

Bestel hier Rouwconflict