Kennisboek systeemdenken in de praktijk

Kennisboek systeemdenken in de praktijk, de kunst van het verbinden

Kennisboek systeemdenken in de praktijk, de kunst van het verbinden

Kennisboek systeemdenken in de praktijk, de kunst van het verbinden

Auteurs: dr. Marijke Spanjersberg
dr. Ir. Annet van den Hoek
drs. Esther Veldhuijzen van Zanten
drs. Roos van Wingerden

Formaat: 17 x 24 cm

Uitvoering: 157 pagina’s, hardcover, inclusief dvd

Prijs: € 37,50

Uitvoering: 157 pagina’s, paperback, inclusief dvd

Prijs: € 31,50

Dit boek toont een andere manier van kijken, een manier die door de auteurs de systemische benadering wordt genoemd. Deze benadering richt zich niet op individuen, maar op de patronen in een relatienetwerk waar individuen zich in bevinden.

Raak ook gefascineerd door deze manier van kijken en door de mogelijkheden die het systemisch gedachtegoed biedt om uw werk als leider, bestuurder, organisatieadviseur, of coach te verrijken.

Systemisch denken en doen is niet eenvoudig. Het boek toont o.a. hoe u door circulair te bevragen relaties bloot legt.
Door deze reflectie worden teams gebouwd en problemen voorkomen of opgelost. Als alle aandacht uitgaat naar de inhoud, verlegt de systemisch adviseur de aandacht naar de onderlinge betrekkingen, als alle ogen zijn gericht op de brandhaard van het conflict, kijkt de systemisch adviseur naar de partijen die zogenaamd niet betrokken zijn, als negatieve kwalificaties de boventoon voeren en iedereen daarvan af lijkt te willen, vraagt de systemisch adviseur wie het meest baat heeft bij deze manier van praten en als partijen hard naar een oplossing toe willen werken, vraagt de systemisch adviseur wie er op de rem wil gaan staan. Over het hoe en waarom van dit soort interventies gaat dit boek.

Inclusief demonstratie dvd gemaakt met medewerking van o.a. Joep Choy.

‘De praktijkverhalen hebben mij geholpen om me de theorie stukje bij beetje eigen te maken. De interventies zijn direct toepasbaar: bepaalde vragen kon ik de volgende dag al gebruiken in mijn begeleiding van een team.’

Schrijvers met een missie