Verschilmakers Verdragen

Verdragen is een van de tien Verschilmakers uit het cluster Zijn.

Verdragen
In dit tv-voorbeeld laat Esther van Fenema (psychiater) zien hoe ze het ongemak van voormalig ‘treitervlogger’ Ismail Ilgun Verdraagt en mogelijk ook haar eigen ongemak of ergernis.

Ismail is bij binnenkomst zenuwachtig en laat dat blijken. Esther maakt het bespreekbaar. Ze vraagt: ‘Waarom is het ‘awkward’?’
Even daarna lijkt het erop dat Ilgun zijn ongemak verplaatst naar Esther. Hij vindt haar onderzoekende blik ongemakkelijk. Hij zegt: ‘Ik zie ook geen glimlach bij je, begrijp je.’
Op dat moment moet ze wel even glimlachen, lijkt na te denken, zegt niets over haar lach en brengt het terug naar Ismail en probeert zijn emoties te duiden.
Verplaats jezelf in Esther. Kun je je voorstellen dat ze Ismails ongemak en de opmerkingen die hij over haar gezichtsuitdrukking maakt, Verdraagt? Op welke manier Verdraagt ze haar ergernis over de opmerking of de intensiteit van de emoties van Ismail?

In het totale fragment (0:00 tot 2:40 min) zijn diverse verschilmakers te zien.
Tussen 0:00 en 0:21 min. zie je Opmerken en Onderzoeken. Esther Merkt op hoe Ismail binnenkomt, zijn lachen, benoemt het en stelt er vragen over.
Tussen 0:21 en 0:51 min. Verdraagt ze de opmerkingen van Ismail door Aanwezig te blijven en neemt ze de Tijd.
Tussen 1:00 en 1:32 min. is ze aan het Onderzoeken en licht aan het Afbewegen door de opmerkingen van Ismail op tafel te leggen. Waarschijnlijk heeft ze hiervoor het goede moment afgewacht, ze kiest de Tijd om dit te doen.
Tussen 1:37 tot het eind is ze zowel aan het Onderzoeken als aan het Ontladen.

 

Bekijk andere Verschilmakers in een tv-fragment.
Bestel Verschilmakers